Прогноза за времето през ноември и зимата 2010/2011

Според синоптиците началото на ноември 2010 г. е сравнително топло и слънчево с максимални температу около 15-28 градуса и минимални  минус 2 – 3. Застудяване се очаква около 10 ноември, след това пак ще има леко затопляне.

Въобще времето през тази зима 2010 /2011  се очаква да бъде значително по-неблагоприятно от миналата зима. Според повечето синоптици, които правят опити да предскажат метеорологичната обстановка, се очаква да има силни валежи от сняг и люта зима със студоведо минус 30 градуса. Критичните точки са към края на декември, през януари и най-вече през февруари.

Само в най-южните части в ниските места е възможно снежната покривка и големите студове да се разминат.

Зимата у нас няма да е така люта, както в Северна и Западна Европа, но пак ще е с няколко градуса под обичайните температури, прогнозира Петър Янков, управител на синоптичната фирма ТV-МЕТ пред 24 часа неотдавна. За сметка на това обаче се очаквали необичайно за сезона множество средиземноморски циклони, които ще ни докарат повече сняг.

През ноември ще вали по-често и нормата от 40-70 л/кв. метър ще бъде мината.

През декември живакът няма да се качи над 4-9 градуса. Средиземноморските циклони ще са необичайно чести, което ще доведе до обилна снежна покривка. Така още в началото на зимата се очакват затруднения с транспорта и поледици, каза синоптикът.

Януари ще е най-сухият зимен месец. Валежите ще са между 20 и 50 л/кв. метър, а дневните температури ще се движат между 1 и 6 градуса.

Февруари и март ще са по-снежни и по-студени от обичайното.

Скиори и зимни курорти трескаво се подготвят за посрещането на нова доза туристи от страната и чужбина и стискат палци прогнозата за тази зима да излезне правилна и да има достатъчно сняг за обработването на пистите и зимните съоръжение. Хотелиерите се надяват зимния туристически сезон да е по-добър от предходната година и  да стопят загубите си от вложенията и разходите направени за подготовката за зимата. Колкото и неточна да е нашата прогноза за времето през зимата, се надяваме всички да посрещнете и изкарате зимните месеци със усмивка и в радост да дочакаме пролетта и следващото лято.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s