Премиерът Бойко Борисов стисна ръката на достойния българин Ислям Атакан от село Малиново, Ловешко

b b  itakanЛовчалията Ислям Атакан е сред българите, които бяха наградените днес на церемонията „Достойните българи“ на в. „24 часа“. Премиерът Бойко Борисов лично стисна ръката на всеки от 35-те наградени. Премиерът бе седнал близо до сцената и ставаше на крака за всеки от наградените. След това му подаваше ръка и лично му благодареше за добрите му дела.
Премиерът връчи и лично медалите за „Достойни българи“ на Свилена Дечева, вокална педагожка на Крисия, самата Крисия и пианистите Хасан и Ибрахим.
Атакан е известен в Ловеч със своя бизнес в Турция. Той събира пари за ремонт на джамия и църква в селото си Малиново, Ловешко. Помага за реконструкции на читалището и училището и за откриване на музей. Организира и спортни турнири по тенис. Философията му е, че религията трябва да обединява, не да дели хората.
Припомняме, че през 2013 г. отвори врати построената преди повече от 400 години джамия в с. Малиново. Тя е с подменен покрив, външна фасада и с изцяло нови килими. На тържествената церемония тогава присъстваха заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн, плевенският мюфтия Ниджатин Мустафов, Областният управител на Ловеч Милко Недялков, зам.-областните управители на Ловеч Цецка Димитрова и Юнал Мъстънов, кметът и зам.-кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и Ертан Хасан и представители на посолство на Република Турция в България.
Следващото предизвикателство тогава пред Ислям Атакан бе местната църква. Съвестният жител на с. Малиново търси средства за реновирането на православната света обител. За нея бяха нужни 5 000 лв.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s