Олимпиада в Шумен се оказа много успешна за учениците от ОУ,,Христо Никифоров’’- Ловеч.

nikiforov 5Олимпиада в Шумен се оказа много успешна за учениците от ОУ,,Христо Никифоров’’- Ловеч. От 08.05.2015 г. до 10.05.2015 г. там се проведе Осмата национална олимпиада по гражданско образование. Тази година проекти са разработили над 700 деца от цялата страна.
Ловешкото училище се представи с два проекта ,,Професия и роден град- мечта и идеи’’, презентиран от Моника Иванова от 6 „Б” клас, и „Аз имам права.Аз знам своите права” , разработен и защитен от Ива Петкова от 6 „А” клас.
Проектът на Ива Петкова и Иванета Ганчева, преподавател по изобразително изкуство, се нареди сред първите двадесет . Неговата цел е учениците да знаят своите задължения, да ги научи да изразяват позиция и отстояват правата си.
Екипът Моника Иванова и Полина Георгиева, помощник директор по учебната дейност, заслужено грабна третата награда.
Авторите на проекта успяха да го защитят по интересен начин и да убедят журито , че в края на работата си по проекта: Учениците от ОУ,,Христо Никифоров’’ще бъдат по- мотивирани, по-амбицирани, по-подготвени и с ясна визия да изберат бъдещата си професия, бъдещото си училище и бъдещото си работно място и то в родния град. Родителите ще проявяват по-голяма загриженост за социалната реализация на своите деца. Нашият град ще израства, ще се модернизира и може би ще се превърне в глобален зелен град, заедно с нас, с нашите мечти и идеи.
Защитавайки проекта , екипът затвърди впечатлението, че училище ,,Христо Никифоров’’ е ценно и предпочитано място за обучение, възпитание и формиране на граждански компетентности.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s