Председателят на ДПС в Ловеч Юнал Мъстънов се оттегля от поста си

unal_myst

Областният председател на ДПС-Ловеч, Юнал Мъстънов се оттегля от поста си, след подадено заявление до Централния съвет на Движението. От следващата седмица функциите му се поемат от ловешкия народен представител Джейхан Ибрямов, съобщи пресцентърът в Ловеч.
В обръщението си до Лютви Местан, председател на Централния съвет на ДПС, Местан е изложил следното:
„След три успешни за ДПС-Ловеч мандата, през които изпълнявах длъжността редседател на Областен съвет на ДПС и се реализираха отлични политически постижения в местната и законодателна власт ви уведомявам, че подавам оставка от този пост.”
Най-дългогодишният областен лидер пое организацията след парламентарните избори през 2001 г., но официално бе обявен за такъв на редовната изборна конференция през 2003 г. За 12-те години партийно функционерство на Мъстънов ДПС в ловешко реализира трайно установяване в местната власт чрез общински съветници, кметове и административни кадри във всички общини, областен управител с пълен мандат, в лицето на Сурай Велиева, зам.-областен управител и секретар на областна администрация в последното коалиционно управление и евродепутат и депутат след последните избори.
„Чест е за мен, че оставям богато кадрово и политическо наследство. Оттеглям се, когато постигнах всичко, което обещах на ДПС-активистите. И тъй като ДПС е партията, която винаги е държала на обновлението, е време да дам път на младите кадри. Те ще отговорят адекватно на новото време и новите предизвикателства“, се казва в документа.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s