Възможни са по-интензивни валежи през първите 10 дена на юни 2015

lovech

Прогнозата за времето през първите 10 дена на юни 2015 сочи, че са възможни по-интензивни валежи от нормалните за месеца, включително над Ловеч. Има реална опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 23-24 градуса.
През второто десетневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 4 градуса, достигайки стойности от 26-27 градуса.
Последните дни от юни очаквано ще бъдат най-топли. Прогнозата за времето е подходяща за всички – 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29. Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина.

Валежите през юни 2015 ще са близки до нормалните стойности е ще са в рамките на от 60 до 90 литра на квадратен метър. В планинските райони ще има около 50% повече валежи и месечната норма ще варира в рамките на 80 – 150 литра на кв.м. По Черноморието валежите ще са между 100 и 120 литра на квадратен метър. Все пак имайте в предвид, че юни е един от най-дъждовните месеци в нашата страна.

Ветровете ще са слаби, предимно южни и югоизточни. В югозападна България както обикновено ще духа влажен, топъл вятър който ще засилва усещането за жега.
Морето ще бъде подходящо за къпане още от самото начало на месеца, а ентусиасти да се потопят в него няма да липсват. Любителите на планинския туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето.
Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.
Не забравяйте, че това е прогнозата за времето, а действителността често е друга!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s