Дана Грошева: Има хора, които не вярват, че една коза може да роди шест ярета

qreta 1

Има хора, които не вярват, че една коза може да роди шест  ярета, то аз им показвам вестник „Народен глас“ и те млъкват. Това ни съобщи по телефона Дана Грошева (84 г.) от троянското Старо село.  Мъничетата  вече са станали по 25 кг и вече са идвали търговци да ги огледат. Те се родиха от една майка на 11 февруари т.г. , новината за това чудо обиколи региона, писахме и ние.

Едно от шесте ще си го оставя за пръч, обясни стопанката Дана  Грошева. Тя с известна тъга споделя, че козята шесторка ще се разтури, но няма как да ги гледа всичките, защото има и други животни.

qreta 3

Многодетната овца- майка е тригодишна, от породата „Българска бяла”. Приплод от шест козлета е много рядко явление, срещат се четворки, а преди години в Троян е имало петица. За животните в Старо село се грижи ветеринарният лекар от Троян д-р Стойчо Стойчев, който направи и снимките.

Дана Грошева е  добре познатата в Ловеч, защото дълги години беше зам.-председател на ловешкото дружество за разпространение на знания „Георги Кирков”. След пенсиониране тя се прибра в родното си село. Позната е с фотографските си занимания, както и с многобройните си познати и приятели, с които поддържа връзка.

Цветан Тодоров

 

Advertisements

One thought on “Дана Грошева: Има хора, които не вярват, че една коза може да роди шест ярета

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s