Книгата “Предател ли е поп Кръстьо? – за и против” на Петко Ил. Еврев представя различните становища на изследователите

158374

Новата книга “Предател ли е поп Кръстьо? – за и против” на Петко Ил. Еврев представя различните становища на всички известни изследователи на въпроса „Имало ли е предателство при залавянето на Васил Левски, предател ли е поп Кръстьо?”. Авторът разсъждава дали може да има категоричен и окончателен отговор на този исторически въпрос, който продължава да ни разделя.
Читателят минава през трудно проходимата гора от проучвания, изследвания, мнения и становища за предателството. Целта на автора е една – да покаже, че всеки сам трябва да търси отговор и да заеме собствена позиция по този болезнен въпрос, както и по много други въпроси от нашето сложно и динамично съвремие.
„Книгата е резултат от дългогодишни занимания и изследвания, което наследих като занимание и дълг от моя баща д-р Илия Еврев, известен ловешки лекар и краевед. Аз представям своето виждане, аз вярвам, че поп Кръстьо не е предател, но уважавам правото на всеки да мисли различно от мен. Все пак се надявам да убедя повече читатели в правотата на тезата си, че при залавянето на Левски не е имало пряко предателство“, пише до редакцията Петко Еврев.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s