Повече актове за нарушение в сравнение с 2014 г. е съставила РДГ в Ловеч

pavli bogdanski portПовече актове за нарушение  в сравнение с миналата година е съставила Регионалната дирекция по горите в Ловеч. Това съобщи инж. Павли Богдански, директор на Регионалната дирекция по горите в Ловеч, пред „Фокус“.

Активизирана е дейността на служители и горски стражари. „Кражбите от горите не са големи по обем, но са много на брой и стават много често. Всичко това създава недоволство сред хората. Когато хората видят голи участъци в горите, те го смятат за нарушение. Но ползването на гората е част от живота ни. Важно е това ползване да става по лесовъдските закони и по начини, които са ясно регламентирани”, обясни директорът.

Той допълни, че има много добри предложения и идеите относно промени в подзаконовите нормативни актове. „ В наредба номер 8 за сечите в горите има идея да се намали интензивността на възобновителните сечи. Добра идея е и промяна в изискванията за санитарните сеч. Отпадането на провеждане на голи сечи в някои от видовите гори също ще спомогне за по- добрия ред в горите.

Държавните гори се стопанисват от горските стопанства, в тях също има нарушения, но там нещата са регламентирани от години наред и има по-добра традиция. В последните години беше въведен много лек режим за ползване на горите, които са собственост на физическите лица. А в нашия регион има най-голям процент на гори недържавна собственост – това излиза на преден план”, коментира още Павли Богдански.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s