Сдружение Екомисия 21 век“ проведе обучение по проект за пчеларите в Троян

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 6 и 7 юни в залата на хотел „Троян Плаза” в гр. Троян се състоя двудневно модулно обучение по проект „Насърчаване на сдружаването на пчеларите от Област Ловеч като път за съхраняване и развитие на отрасъла“, реализиран от сдружение „Екомисия 21 век”.


В обучението се включиха над 30 участника, които осъществяват своята дейност на територията на Област Ловеч, представители на Областна дирекция „Земеделие“, Областна дирекция по безопасност на храните – Ловеч, Община Ловеч и експерти. Обучението имаше за цел идентификация на потребности и проблеми на пчеларите от област Ловеч, изграждане на екологична култура за опазване на пчелните семейства, както и превенция и минимизиране на рискове; синхронизиране на действията и укрепване на взаимодействието между заинтересованите страни в сферата на пчеларството за стабилизиране и развитие на отрасъла.
Работният график включи работни сесии посветени на:
-лобиране и осъществяване на застъпнически кампании;
-актуални проблеми на пчелната патология ;
-биопчеларство;
По време на обучението имаше активни дискусии с участието на присъстващите, които обсъждаха различни професионални въпроси както помежду си, така и с презентаторите. Особено актуални бяха темите за добрите пчеларски практики за здрави и силни пчелни семейства и ветеринарномедицински изисквания представени от доцент д-р Първан Първанов двм, Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет, гр. Стара Загора. Други лектори на обучението бяха Даниела Димитрова от Плевенски Обществен Фонд „Читалища“ и Васил Василев, представител на LACON – Частен институт за сертифициране на биологично произведени хранителни продукти” ООД.
Проектът „Насърчаване на сдружаването на пчеларите от Област Ловеч като път за съхраняване и развитие на отрасъла” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 http://www.ngogrants.bg.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s