В Ъглен отбелязаха 85 години от рождението на актьора Георги Черкелов (1930-2012)

4erkela

Актьорите Владислав Карамфилов – Въргала (на снимката е с Йото Пацов) и Момчил Апостолов Карамитев бяха гости в неделя в село Ъглен , община Луковит, по повод възпоменателно тържество по повод 85-годишнината от рождението на изтъкнатия актьор Георги Черкелов. Събраха се и много роднини и приятели. Това съобщи писателят Йото Пацов във фейсбук.
Сутринта бе отслужена Света литургия в местния храм „ Св. Архангел Михаил”, а в 11 часа в читалищния салон имаше концерт на ансамбъл „Българе”, ч чийто анонси участваше Георги Черкелов.
„Той беше житейски и творчески мъдър, с щедро чувство за хумор, с любовна неумора и приятелска вярност, с верен усет за родолюбие, красота и почтеност,” каза в словото си Йото Пацов.
Георги Черкелов (1930-2012) създаде над 100 роли в театъра и около 70 роли в киното. Завоюва широка популярност с ролята си на Богдан Велински от сериала „На всеки километър“, където играе събирателен образ на Никола Гешев.
Снимал се е и при своя син Иван Черкелов в „Търкалящи се камъни (1995) и „Обърната елха“ (2006). Последните години Черкелов и съпругата му Зина живееха в Ъглен.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s