НАП обнови стратегическия си документ, наречен Харта на клиента

HARTA

НАП обнови стратегическия си документ, наречен Харта на клиента, за да отговори на съвременните изисквания в сферата на обслужването и да отрази развитието на Агенцията през последните години. Директорът на офиса на НАП в гр.Ловеч – Виктор Стойчев и Началникът на отдел „Услуги за клиенти“ – Иваничка Тошева подписаха днес новия документ, с което символично потвърдиха, че всеки служител от екипа я познава, разбира ценностите, които тя съдържа и ще съобразява поведението си с тях. Подписаната харта е поставена в салона за обслужване, а екземпляри от нея са поставени и на информационните табла в офиса.
Новата Хартата на клиентите е публикувана на сайта на приходната агенция- http://www.nap.bg. В нея НАП обещава на гражданите и фирмите справедливо и честно отношение. В документа са описани също основните права и отговорности на клиентите при контактите им с приходната администрация.
Хартата поставя фокус върху насърчаване на доброволното изпълнение на задълженията за плащане на данъци и осигурителни вноски. С нея служителите на Агенцията поемат отговорност да реагират своевременно, когато са допуснали грешка. В документа са описани и очакванията към клиентите, които се изразяват най-вече в спазване на данъчното и осигурително законодателство. Хартата е разпространена сред всички служители на Агенцията.
„Документът изразява готовността ни да се развиваме, служейки на обществото и провокира екипа ни към още по-добро обслужване на клиентите на офиса, както и очаквания към уважение от тяхна страна. С нея ние заедно изграждаме новия образ на служителите на НАП в посока ефективна комуникация. Ние ясно съзнаваме, че правата и отговорностите на клиента кореспондират с отговорността на екипа ни да предоставя качествена услуга на най-високо ниво“ заяви по повод обновената Харта директорът на офиса – Виктор Стойчев.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s