Ловчалия загина в Обзор, докато спасявал детето си (Обновена)

more

Ловчалия е загинал на 8 август в Обзор, докато се е опитвал да спаси детето си от мъртвото вълнение. Инцидентът е станал на плаж без спасители. По непотвърдена информация мъжът се казва Преслав Динчев , 46-годишен.


Почивката на семейството е била в края си, когато те са решили да вземат последен плаж. Момченцето е влязло в морето, но силното мъртво вълнение го е завлякло навътре. Бащата се е хвърлил на помощ и е успял да спаси сина си, изкарвайки на плиткото. Силна вълна обаче блъснала  мъжа и го запратила навътре.
Съпругата и детето станали свидетели на ужасния инцидент.

Спасеният 14-годишен се нарича Мартин.“Не можем да го успокоим, непрекъснато се упреква”, каза през сълзи Маргарита, майка на загиналия мъж и баба на момчето, цитирана от „24 часа“.

Семейството на Преслав заминало на почивка преди седмица. В събота натоварили багажа и се канели да тръгват към Ловеч. Извън Обзор обаче решили да се изкъпят за последно.

Ето и полицейската информация: На 08.08.т.г. около 12.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за това, че пред тенис кортовете до хотел «Хелиос Бей» в Обзор, на охраняемия плаж от водата е изваден трупа на удавил се мъж. Установено е, че това е : 46 годишния П.Д. от Ловеч, който влязъл да се къпе в неохраняемата част на плажа в близост до р. Двойница, на около 30 м. от края на охраняемата зона и не е успял да излезе от водата, поради силното мъртво вълнение. Трупът на П.Д. е откаран в Катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ – Бургас за аутопсия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. Още двама туристи са се удавили в почивните дни от мъртвото вълнение – англичанин и израелец.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s