Кои са двете загинали деца край Лесидрен?

deca lesidrenПометените от кола и загинали във вторник вечерта, 11 август, край Лесидрен са Велислава Цанкова (16 г.) от Троян (загинала на място) и Марино Цветанов (16 г.) от София, който почина в “Пирогов” в сряда следобед от тежките травми.

Велислава е талантлива отличничка от СОУ „Васил Левски в Троян, ценена и обичана от всички. Марино е ученик в 51-во училище „Елисавета Багряна“ в столицата. Тази вечер там трябваше да има прожекцията на „Потъването на Созопол“, но е отменена заради трагедията. Екипът на филма също се присъединява към петицията, организирана от преподавателите на училището, в което е учил Марино Цветанов, съобщи режисьорът Костадин Бонев.

Ранената Петя Божкова (15 г.) от София е в тежко състояние и е в софийска болница. Четвъртото дете е изписано и е у дома.

Малко преди 18,50 ч във вторник група деца вървели от двете страни на отклонението за Лесидрен. Внезапно са пометени от “Ауди 80”, управлявано от Филип М., ( 28 г.), който се надбягвал с приятеля си – и двамата от Лесидрен. Прокуратурата ще иска постоянен арест за виновния шофьор.

Днес от КАТ поискаха законодателни промени, за да се спрат джигитите и гонките по селата. Ние също сме сигнализирали за този проблем, но ефект нямаше. В Лесидрен пък ще правят нощни патрули от доброволци, които да сигнализират за нарушители, съобщи селският кмет Борис Нешев.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s