Шофьорът, задържан само от колана, вися над 2 часа над пропаст на магистрала „Хемус“

0000273250-article2Шофьорът, задържан само от колана, е висял над 2 часа над 120-метровата пропаст на магистрала „Хемус“ вчера вечер, тъй като единият прозорец на кабината бил счупен. Жив съм, казал той, след като беше спасен, и се прекръстил. Това разказа пред bTV главeн комисар Тошко Бързилов.

Шофьорът е спасен с автомеханичен стълб и спасители, които през цялото време са говорили с него и са се опитвали да повдигнат духа му. „Те буквално занимаваха с глупости шофьора, за да го разсейват. А самият водач не гледаше надолу, гледаше нагоре, за да не му е опасността пред очите“, разказа очевидец на страховитата гледка.

Мъжът се казва Станимир Стоянов и е на 28 години. Настанен е в Окръжна болница в стабилно състояние.“Нямаше опасност от взрив, цистерната беше празна“, обяви още комисар Бързилов. Въпреки това 1 час е изпускана остатъчната газ от огромния камион.

Късно през нощта бе възстановено движението и в двете посоки по „Хемус“, в участъка, където се преобърна цистерната. Инцидентът стана в късния следобед на 37-и километър в посока Варна на виадукта между първи и втори тунел. Причината за инцидента все още се изяснява, като една от версиите е спукана гума. Катастрофиралата цистерна се обърна и надвисна над бездната.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s