Новозасадени дръвчета съхнат в Ловеч. Областният управител с поредно писмо до общината

100_8891

Новозасадени дръвчета съхнат в Ловеч. За това сигнализира гражданин до областния управител. В резултат е изпратено поредно писмо до кмета на община Ловеч във връзка с проверка, извършена по сигнал от Дима Бочева. Според нея ремонтът в квартал „Червен бряг“ се извършва небрежно и без необходимото качество.
Жителката на Ловеч сигнализира още, че новозасадените дръвчета не се поливат и затова много от тях вече са изсъхнали. На други дървета, вследствие от ремонтните дейности, корените са оголени, а оставени в това положение те също ще загинат.
Служители от Областна администрация по разпореждане на областния управител д-р Мадлена Бояджиева извършиха оглед в квартал „Червен бряг“, при който се потвърди изнесеното в сигнала – не малко новозасадени дръвчета са вече изсъхнали, а близо до блок 122 има дървета, корените на които стърчат извън почвата и които вероятно също ще загинат, ако не се предприемат незабавни и адекватни действия от компетентни хора.
Моля да разпоредите извършването на обстойна проверка, като за резултатите от нея и предприетите мерки уведомите Областен управител и г-жа Бочева, настоява в писмото си областният управител.
Продължават проверките на експерти от Областна администрация по сигнали на граждани.

Advertisements

2 thoughts on “Новозасадени дръвчета съхнат в Ловеч. Областният управител с поредно писмо до общината

  1. Новозасадени дръвчета съхнат, защото не се поливат и поддържат. Бяха незаконно изкоренени повечето ЗДРАВИ дървета в Ловеч по евро проект, през 2010г. Засадиха нови дървета, неподходящи видове за ловешките почви, бяха засадени в плитки дупки/ 60см/ след поставяне на плочките на тротоара, а не преди това, по този начин не може кореновата система да достигне подпочвени води. Всичко в Ловеч е бутафорно, обезличиха града с цел ,,усвояване“ по евро проекти.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s