Общински служител на паркинг нападнат от плевенски шофьор, отказал да плати такса 1 лев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Служител на общинската охрана СКОРС в Ловеч е бил нападнат на платения паркинг до жилищните блокове „Мир“ и „Дружба“ в центъра на града от шофьор, отказал да плати такса от 1 лв. Грозният инцидент е станал на 17 септември около 13 ч. , когато служителят се опитал да таксува паркиралия за повече от час водач на „Опел Зафира“ с плевенска регистрация. Случаят не е бил докладван на полиция и не е отразен в бюлетина.

Това разказа пред НГ пострадалият, който от днес, 1 октомври, е на работа след лечение и отпуск. Името му се пази в редакцията. След като излязъл от болница той сам подал сигнал в полицията и тогава е разпитан от следовател и е започнало разследване. Много бързо е установен и побойникът – оказва се, че е карал служебен автомобил. Разпитани са и свидетели, твърди пострадалият. Сега остава да видим дали случаят ще стигне до прокуратурата.

Според епикризата на неврологичното отделение от ловешката болница, пострадалият е получил мозъчно сътресение и травма на главата. По данни на болния, след удара е загубил съзнание за няколко минути и няма спомен от случилото се после. Тогава свидетели на инцидента оказват помощ на пострадалия и му помагат да се свърже с шефовете си. За инцидента веднага е информиран ръководителят на отдел СКОРС в община Ловеч Мариан Петракиев, който изпраща на място Красимир Калев.

Според пострадалия, шофьорът на плевенския автомобил категорично отказва да плати едно левче, заплашвал и после потеглил с пълна газ напред, като блъснал застаналия пред автомобила служител.

Водачът бил на около 40 години, здравеняк, склонен към саморазправа. Служителят на СКОРС е ударен силно в главата, а след като пада, е ритан от побойника.

Цялата ситуация остава усещането, че има опит за прикриване на случая. Оказва се, че ако той сам не е подал сигнал за побоя, инцидентът щеше да бъде потулен и забравен.

 

Въпреки че общински служител на СКОРС е откаран в болница, неговите началници не са сметнали за необходимо да уведомят МВР за случая станал в работно време и считан за трудова злополука.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s