Емилия Дворянова във вторник е „При входа на морето“ в Ловеч

15704

Писателката Емилия Дворянова идва във вторник (27 октомври) с романа „При входа на морето“ в Ловеч. „Морето, небето, скалите, кормораните, една лодка, закотвена в собствената си сянка, санаториумът и странни пациенти, за които болест не е намерена.

И още Някой, който винаги липсва. „При входа на морето” е роман, който лекува, разказ, чиито страници неусетно преобразяват читателя си, стълба, в края на която е Входът, откъдето никой не би пожелал да се върне“, пише критиката.
Романът тръгва от страданието, меланхолията и тъгата на своята героиня, за да я отведе до пречистването, просветлението и повторно откритата връзка с Другия. Светът на романа всмуква като лабиринт, в който през модела на самото писане читателят върви успоредно с жената вътре. Той усеща, чувства и мисли през нейния поглед, улавя света през нейните травми, страхове и желания.
Романът „При входа на морето“ бъде представен в Клуба на дейците на културата на 27 октомври, вторник, от 17,30 часа. Той е носител на Националната награда „Роман на годината – 2015“ на Националния дарителски фонд „13 века България“. В литературната среща ще участва проф. Михаил Неделчев, литературен историк, критик, публицист.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s