В битката за Владиня вкарали над 100 външни гласоподаватели

vladДокараха във Владиня един автобус с гласоподаватели от друго място, за да гласуват за моя противник от БСП Емилия Колева, разказа явяващият се в неделя на балотаж с нея Тодор Тодоров от БЗНС „Никола Петков“. Това се потвърждава и сайта на Общинска избирателна комисия Ловеч (ОИК), където се съобщава за подобна жалба и за 106 дописани гласоподаватели.

Село Владиня се прочу и с друга жалба срещу Георги Маринов от „Атака“, който обиждал ден преди изборите.  Сигналът е  от Емилия Живкова Колева, председател на СИК № 111800074, за това, че на 24.10.2015 год., пред изборното помещение е било извършено нарушение на обществения ред – кандидата за кмет Георги Божинов Маринов от ПП „Атака“, е отправил лично към нея и към други неприсъстващи на място лица заплахи на висок тон и нецензурни думи. Жалбата е изпратена по компетентност на районна прокуратура в Ловеч.

В ОИК са постъпили две жалби относно нарушение на чл. 99а от Закона за гражданската регистрация, както следва: жалба с вх. № 117 от 24.10.2015 г. от упълномощен представител на коалиция Реформаторски блок и жалба с вх. № 118 от Антон Митков Ненков, кандидат за общински съветник от ПП „Атака“.

В двете жалби се твърди, че на адреса на настоящия кмет на с. Владиня има регистрирани 12 човека. Посочено е още, че съгласно публикувания списък избирателите са били 200, а към настоящия момент те са 306.

След като обсъди изложеното в жалбите, на основание чл. 87, ал. 1, т. 22 от ИК, чл. 112 от АПК и чл. 99б от ЗГР Общинска избирателна комисия Ловеч реши да се изпрати по компетентност на кмета на община Ловеч жалбата. Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Припомняме, че кандидатът на БСП Емилия Колева беше замесена в скандал с неверни документи. През 2012 г. Районният съд в Ловеч одобри споразумение от 6 февруари по дело 1171 от 2011 г., като наложи наказание пробация за срок от една година на кметския наместник на ловешкото село Владиня Емилия Колева. Въпреки това БСП отново я издигна като свой кандидат за изборите. Обяснението е, че Емилия Колева е протеже на народния представител от БСП Димитър Горов.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s