Укрепената „червена“ крепост Ловеч може да рухне като кула от карти в деня на балотажа

BSP

Укрепената „червена“ крепост Ловеч може да рухне като кула от карти в деня на балотажа, се казва в коментар на сайта vevesti.bg:
В предизборните кампании има клишета, които не спират да се натрапват и едно от тях е за „непревземаемите бастиони“. През годините тези „крепости“, с малко разноцветни изключения, бяха основно червени.
В началото на тази предизборна кампания клишето отново се завъртя, но повечето анализатори го обвързаха с тезата за предизвестените победи на харесваните успешни кметове. Що се отнася до София, Бургас и Кюстендил например, излязоха прави. Дни преди балотажа обаче остава въпросът колко нюанса червено са останали в образа за крепостите и бастионите? И няма ли да добави нова бръчка по смръщеното чело на Позитано.
Показателна е картината в Ловеч, където червеният кмет Минчо Казанджиев загуби с малко и отива на втори тур срещу кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова. Казанджиев се бори за четвърти мандат и вероятно това е причината общината на брега на река Осъм да бъде посочвана като сигурно укрепена червена крепост. А какво е укреплението?
Според думите на досегашния градоначалник и неговите съпартийци, три поредни мандата са доказателство за „успешност“. Според политическите му опоненти обаче, укреплението се дължи предимно на негласни коалиционни договорки с етнически окраски, които от години не са тайна за жителите на града. Показателна е реакцията на Кирил Гумнеров /бивш депутат от „Атака“, на тези избори се яви като независим кандидат и взе 6.18% от гласовете на първия тур/, който часове след изборите призова да се гласува против досегашния кмет с думите „Гласувайте, иначе ДПС пак ще управляват града ни!“.
Против модела „КОЙ“ на местна почва по време на кампанията се обявиха и Реформаторите в Ловеч, които категорично подкрепиха кандидата на ГЕРБ за балотажа. Реформаторският блок в града направи своя пробив, като със спечелените 10.66% от гласовете за общински съветници вече е част от управляващото мнозинство в местния парламент.
По всичко личи, че укрепената крепост може да рухне като кула от карти в деня на балотажа. Защото в крайна сметка, никое редене на пасианси в политиката не е по-силно от волята на гласоподавателите, а те отдавна са забравили клишето за непрестъпните червени крепости.

*Поредица кратки коментари на Vevesti.bg за балотажите в областните центрове.

Advertisements

One thought on “Укрепената „червена“ крепост Ловеч може да рухне като кула от карти в деня на балотажа

  1. Който за храма на сатаната дарява
    той на власт винаги остава
    баат Минчо също го финансира
    ще се окаже, че населението го избира.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s