Трети ден търсят двама затрупани туристи до Крушунските водопади

kru6una nova3Днес продължава спасителната операция по изваждането на двамата затрупани туристи до Крушунските водопади, съобщи кметът на Летница Красимир Джонев. Операцията се ръководи от самия него, от Даниел Колев, заместник-директор на областната дирекция на МВР, и Владимир Кацарски, директор на РД ПБЗН-Ловеч. Днес, на третия ден, ще бъде докарана военна техника в помощ на спасителите. Районът се охранява, достъпът на туристи е прекратен.

Трето денонощие продължи разчистването и издирването на туристите. В акцията участваха служители на полицията, екипи от районните служби по пожарна безопасност и защита на населението от Ловеч, Плевен и Велико Търново. Екипи от София и Монтана се включиха в събота със специализирана техника, такава бе донесена и от доброволци. Помагаха и групи планински спасители от Ловеч и Троян, последните доведоха и обучено куче.

Един от двата огромни скални къса, под които се предполага, че са 45-годишната българка и 56-годишният англичанин, в събота бе разбит. След разчистване и копаене дори и във водата, туристите не бяха открити. В неделя продължиха усилията за разбиване и на другата канара, която е с размери на голям камион.

Двамата затрупани туристи живеят в Лондон и са били на гости в Плевен. Жената, която ги е довела на разходка, се отърва с леки наранявания и е в болница в Плевен.

В петък,  около 12 часа, тримата туристи бяха застигнати от свлачище край Крушунските водопади край едноименното село, община Летница

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s