Внесен е иск за отнемане на имущество за 784 337 лв. от бившия зам.-кмет на Тетевен Детелин Пърлев

purlev

Внесен е иск за отнемане на имущество за 784 337 лева от бившия заместник-кмет на община Тетевен Детелин Пърлев, съобщи Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Детелин Пърлев има обвинение за престъпления по служба, извършени в периода април 2012 г. – август 2013 г. Комисията претендира за къща в Тетевен, апартамент в София и суми, постъпили по банкови сметки. Процедурата срещу Пърлев е по новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.
През август Окръжната прокуратура в Ловеч внесе обвинителен акт в съда по започналото през март 2014 г. досъдебно производство срещу Милен Милев – кмет на община Тетевен, и Детелин Пърлев – заместник-кмет на Тетевен. Те бяха отстранени от длъжност от Ловешкия окръжен съд миналата година, след като бяха арестувани при акция на ДАНС на 17 март.
В хода на разследването обвинението срещу двамата е било разширено – освен за престъпления по служба, Милев е обвинен и за длъжностно присвояване, а срещу Пърлев са повдигнати обвинения и за документни престъпления.
Под наказателна отговорност са били привлечени още двама души – Ирена Тихолова, главен счетоводител на община Тетевен и Биляна Василева, обвинена в престъпно ползване на преправени документи.
Делото трябваше да започне в Окръжния съд в Ловеч на 15 октомври, но бе отложено за декември.

(по БТА)

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s