Минута мълчание в 12 часа в понеделник в памет на жертвите в Париж

france

За минута мълчание в 12 часа в понеделник, 16 ноември, в памет на жертвите в Париж. За това призоваха държавните и правителствените ръководители на ЕС. Призивът е към всички европейски граждани.
„Доброто е по-силно от злото“, се казва в общо изявление с европейските институции. „Ще направим всичко възможно, за да преборим екстремизма, тероризма и омразата. Атентатите в Париж са нападение срещу целия Европейски съюз“.
Извънредна среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието се свиква във връзка с атентатите в Париж, предаде AFP. Срещата ще се проведе в петък, 20 ноември в Брюксел. Целта да се обсъдят мерките за сигурност в Европа в контекста на последните събития.
Същевременно днес в храма „Св. Троица“ в Ловеч се проведе заупокойна лития в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве на живите. Това стана и в православните храмове в цялата страна.
Патриарх Неофит се помоли загиналите в Париж в църквата „Света Неделя. „Господ ни е оставил своя мир. Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живее в мир, защото това е най-доброто благо“, каза той.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s