Депутат, областен управител и кмет на работната среща за образованието в Ловеч

работна среща

Народният представител Антон Долапчиев, областният управител Ирина Митева и кметът на Ловеч Корнелия Маринова бяха днес на работната среща за образованието в Ловчанското читалище, съобщи пресцентърът на общината. Тя бе за запознаване със Закона за предучилищното и училищното образование и по повод предстоящото изготвяне на държавните образователни стандарти.

Корнелия Маринова приветства  участниците в работната среща, като изрази задоволството си от факта, че Ловеч е първият град домакин на серията обсъждания на вече приетия закон.

Пожелавам ви успех при реализацията на закона и нека всички направим така, че децата ни да се чувстват силни, пълноценни, окрилени, каза Маринова. Като народен представител до преди дни тя бе зам.-председател на парламентарната комисия по образование и наука, а преди това дългогодишен директор на училище.

В работната среща се включиха директорите на училищата, детските градини и обслужващите звена от област Ловеч, тя се проведе с участието на представители на Министерството на образованието и науката и на регионалните инспекторати от Ловеч, Габрово, Велико Търново, Плевен и Русе. Мнението им, посочиха от МОН, по проектите на държавните образователни стандарти за учебния план, общообразователната подготовка и познавателните книжки, учебниците и учебните помагала са важни за екипите, изготвящи нормативните документи към Закона за предучилищното и училищното образование.

Работната среща бе открита от началника на РИО – Ловеч, Еленко Начев.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s