Представиха информационната кампания „Заедно за съпричастността“ в Ловеч

oic

 

В залата на Областния информационен център – Ловеч днес се проведе пресконференция по повод стартирането на националната информационна кампания „Заедно за съпричастността“, организирана от Мрежата от 28 информационни центъра в сътрудничество с Българския червен кръст и Управляващите органи на оперативните програмите 2014-2020 г.
Участие взеха директорът на БЧК Ловеч ¬- Цветомира Георгиева, Росица Кривирадева- експерт „ Комуникация, информация и логистика” и други.
Целта на тази кампания е да се обучат доброволците и координаторите на БЧК по общини, които след това да раздават пакети с храни на нуждаещите се, осигурени по Оперативна програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Кампанията се провежда от 16 до 26 ноември, но тя ще продължи докато хората в социална затрудненост имат нужда от помощ.
Инициативата е представена с брошури, в които са описани операциите, насочени към подобряване възможностите за включване на пазара на труда. Това са „Младежка заетост”, „Ново работно място 2015 г.”, „Обучения и заетост на младите хора”.
В Областен информационен център – Ловеч вече се проведе първото обучение на координаторите на БЧК и доброволците за община Ловеч на 5 ноември 2015г. На 18 ноември обучение на доброволци на БЧК ще има в община Тетевен, на 19 ноември – в Угърчин и Луковит и на 20 ноември обучението е в Троян.
Адриана Данова

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s