700 граждани от региона са регистрирали близо 7000 касови бележки за лотарията на НАП

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Виктор Стойчев

Само за последните 4 дни регистриралите се от Ловешка област за участие в лотарията са се удвоили, а регистрираните от тях касови бележки и суми са се увеличили 5 пъти.
Стартиралата национална лотария с касови бележки, както и за активността на ловчалии в кампанията, са само от полза на НАП, изтъкна днес на пресконференция директорът на офиса в Ловеч – Виктор Стойчев.До момента в сайта на играта kasovbon.bg, профил имат 700 граждани от Ловешкия регион, които са регистрирали близо 7 000 касови бележки на обща стойност почти 73 хил. лв.
Виктор Стойчев акцентира върху целите, които си поставя НАП с организирането на лотарията, а именно:
– да се насърчат хората да си искат касовите бележки, като по този начин да се увеличи гражданския контрол върху търговците
– да се постигне образователен ефект – да се осъзнаят причините и ползите да се искат касовите бележки; как изглеждат истинските касови бележки и т. н.
Директорът демонстрира извършването на регистрация в сайта на играта kasovbon.bg и последващо регистриране на касова бележка. Той напомни още веднъж за основните моменти от правилата на играта и наградите, които ще бъдат раздавани. Голямата награда лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица след 20 декември ще се дават смартфон, а всеки месец – 40 инчов смарт 3Д телевизор. Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Г-н Стойчев обърна внимание, че задължително условие за получаване на награда е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон, както и да бъдат регистрирани само валидни касови бележки.
Директорът подчерта усилията на служителите от офиса в Ловеч за стимулиране на фирмите и гражданите към доброволно изпълнение на задълженията им. В момента се генерират списъци на физическите лица, работещи във фирми със списъчен състав над 100 души, които имат просрочени задължения към различни институции. След това ще изпратят уведомителни писма до по-големите работодатели, придружени със списък на подчинените им с непогасени публични задължения, които са най-вече към НАП, КАТ, съда и други взискатели. Като първа стъпка за събиране на просрочията, ще се информира и търси съдействие от работодателя на физическото лице, след което ще се пристъпва към запор на трудовото възнаграждение.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s