Реклама в Ловеч събуди недоволство, но няма основания да бъде премахната

biblio

Реклама в центъра на Ловеч събуди недоволство сред част от гражданите, но няма основания да бъде премахната и светещите екрани ще останат до 1 декември.

 

Това става ясно от разпространено становище на зам.-кмета Ивелина Радевска, която по този повод инициира промени в Наредбата за рекламната дейност и реда и условията за разполагане на рекламно-информационни елементи на територията на община Ловеч.
Несъгласието на някои граждани в социалните мрежи е от поставената в пешеходната зона в центъра на града платформа с LED дисплеи на „Нетуоркс – България“.
Дружеството е получило разрешение от общината съгласно Закона за устройство на територията и Наредбата за рекламната дейност и е заплатило таксата за провеждане на рекламното мероприятие за седем календарни дни от 25 ноември до 1 декември.
По сега действащата нормативна уредба община Ловеч няма основание за мотивиран отказ, коментира Радевска. Затова зам.-кметът предприема действия за прецизиране на Наредбата, актуализирането й със съвременните рекламно-информационни елементи и изработването на схема за разполагане на такива временни елементи върху терени, общинска собственост.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s