Деца украсиха елхата на Областен управител в Ловеч

IMGP8175

Доволна съм, че и тази година елхата на Областна администрация е може би най-красивата, каза областният управител Ирина Митева след като видя украсеното коледно дърво. Днес деца от Ресурсния център в Ловеч и доброволците от РБ „Проф. Беню Цонев” украсиха 3-метровата елха във фоайето на Областен управител. Това съобщи пресцентърът на институцията.


Играчките са изработени от над 200 малчугани от цялата област Ловеч, които работят с ресурсни учители. Победители в своеобразния конкурс са децата със СОП от СОУ „Св. Климент Охридски“ в Троян. На II място са деца от ОУ „Св. Кирил и Методий“ в Ловеч, на III-то пък са учениците от ОУ „Неофит Рилски“ в с. Дерманци. Поощрителна награда е присъдена на малчугани от ОУ „Иван Хаджийски“ в Троян. Най-красивите украшения и играчки вече са на коледното дръвче.
„Личи си, че тези прекрасни цветни гирлянди, звезди и цветя са изработени с много любов и старание от вас. Тази любов ще ви се връща през цялата следваща година от вашите семейства, от вашите учители и възпитатели, на които искрено благодаря за усилията, от вашите приятели“, каза областният управител Ирина Митева, която заедно с малките творци се включи с украсяването на елхата.
Стихотворения и песни, научени с много труд, създадоха празничната атмосфера. Специални благодарности и грамоти за отлично партньорство бяха връчени на Областен управител и доброволците от библиотеката от директора на Ресурсния център Моника Дончева.
След дни във фоайето на Областна администрация родители на деца от Ресурсния център ще подредят и благотворителен щанд. Ръчно изработените сувенири и украшения ще се продават в помощ на хора с увреждания. Всеки, който желае да помогне, може да се спре на щанда и да избере коледни подаръци за близките си. Така хем тях ще зарадва, хем ще подпомогне други хора, каза още областният управител.
Ирина Митева разговаря с възпитателите и родителите на децата.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s