Полицаи, данъчни и прокурори претърсват фирми, близки до Гриша Ганчев

gr gan

Антимафиоти, данъчни и прокурори от звеното за борба с данъчни престъпления в спецпрокуратурата са претърсили 3 адреса на търговска фирма в София, Варна и Ловеч.

Акцията е за разкриване на данъчна измама. По неофициална информация тя е разпоредена, за да се провери “Нафтекс петрол”, дъщерна фирма на “Петрол” АД, контролирано от бизнесмена Гриша Ганчев. Тя се занимава с търговия на горива на едро.
Проверяваме дейността на търговско дружество, което е намалявало данъците си чрез използване на данъчни фактури на фирма от типа “липсващ търговец” и е отчитало неосъществени доставки на стоки, съобщиха в от прокуратурата. По този начин според магистратите фирмата приспаднала ДДС и нанесла щети за бюджета за 3 млн. лева
При претърсванията, извършени на 10 декември, са иззети счетоводни документи и компютърна информация. Седалището на “Нафтекс петрол” бе преместено от София в хотел “Ловеч” на Гриша Ганчев. От местната полиция вчера не потвърдиха офисът на фирмата да е обискиран. Не съм информиран за такова нещо, от вас чувам, каза и запознат с делата на “Петрол” в София. Ганчев не бе открит за коментар.Извършва се анализ на събраните доказателства, предстои повдигане на обвинения, заявиха от прокуратурата и отказаха подробности, за да не се пречи на разследването.
Преди седмица Окръжният съд в Ловеч е оставил без разглеждане жалба на “Нафтекс петрол” за сумата от 8 млн. долара, които фирмата трябва да върне на фалиралата КТБ. В четвъртък в спецсъда се проведе поредното заседание по делото срещу Гриша Ганчев и още 9 души за укриване на ДДС по т.нар. Захарна афера. Процесът ще продължи на 19 януари 2016 г. с разпити на свидетели. (24 часа)

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s