Как да обърнем икономическата тенденция в региона към по-добро?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Надявам се да сложим начало на съвместна работа по проблемите на икономиката и търсенето на решения, заяви днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в началото на работната среща с участието на заместник-министър на икономиката Любен Петров.

На срещата участваха и над 20 представители на бизнеса, търговията и услугите в региона, главно от Ловеч и Троян.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На срещата участваха и над 20 представители на бизнеса, търговията и услугите в региона, главно от Ловеч и Троян. С
На срещата бяха още областният управител на Област Ловеч Ирина Митева, председателят на Общинския съвет Петър Цолов, тримата заместник-кметове Цветан Георгиев, Ивелина Радевска и Венцислав Христов. Посещението бе по покана на камарата на мебелните производители и община Ловеч.
„Дълбоко изповядвам триединството между държава, бизнес и община, като единствен възможен път за търсене на правилно решение. За нас повишената производителност на труда, реалната конкурентоспособност, модерните технологии и икономическите политики не са просто думи, а реални подходи за верни решения. Ловеч е град с много мечти, но, за жалост, малко от тях са реализирани докрай. Затова разчитам на диалога, да чуем становища, надявам се да бъдете иновативни и да направим заедно следващите стъпки“, заяви във встъпителното си слово кметът Корнелия Маринова.
Целта е да получим информация от какво има нужда бизнесът в региона и какви са основните проблеми тук, подчерта зам.-министър Любен Петров. По-рано днес той посети предприятията „Рико стил“ в Троян и „Тръбна мебел“ в Ловеч.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Сега фирмите трябва да кандидатстват много по-активно от предишния програмен период, за да може да има работещи предприятия, нови работни места и нови инвестиции, добави още зам.-министърът. Той сподели, че усилията на министерството са да обърнат негативната тенденция в Северозападния регион и той да заеме своето достойно място в България и в ЕС.
Представителите на бизнеса поставиха редица въпроси относно предстоящите програми, дуалното образование, тежките условия за кандидатстване от страна на малките фирми.
На срещата стана ясно още, че до края на януари в Ловеч ще има второ посещение на екип от Министерството на икономиката, начело с Илия Караниколов, съветник на министъра на икономиката.
Той е най-добрият специалист по темата за кандидатстване по проекти, така че използвайте шанса да го питате по конкретни въпроси, посъветва присъстващият днес Владимир Каролев, също икономически съветник.
На финала зам.-министър Любен Петров получи като подарък графика, изобразяваща символа на града – Покритият мост.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По-късно във Фейсбук Корнелия Маринова отбеляза:
Днес в заседателната зала на Община Ловеч се проведе работна среща на зам. министъра на икономиката Любен Петров, Владимир Каролев и ръководството на общината с бизнеса.
В началото на годината сложихме начало на една нова практика – по-често да се случват подобни форуми, за да сме наясно с реалната ситуация и с възможностите за промяна.
Ние внимателно следим сигналите, които идват от Министерството на икономиката, работим по решенията. Нашата община, а и целият регион, са изключително заинтересовани от активирането на икономическите процеси.
За нас ключовите думи са устойчиво производство, повишена производителност, конкурентоспособност, нови технологии, модерни индустриални политики.
Ние се придържаме към известното правило за триединство между държава, бизнес и община, защото само тъждествените цели водят до добри резултати.
Днешната среща показа, че разчитаме на диалога с бизнеса и го намираме за приоритет. Искаме да наложим точно това отношение и разбиране на общината.
Ловеч е град с много мечти и малко реализирани докрай планове.
Знаем, че нещата се случват трудно и с много усилия. Но точно ние сме хората, които можем и трябва да го направим, за да променяме досегашното статукво. Ние вярваме в различното мислене. Това според нас е пътят!

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s