Днес убиецът с кола от Лесидрен влиза в съда

filip miДнес Филип Михайлов (28 г.) ще отговаря пред Ловешкия окръжен съд за причинена смърт по непредпазливост  на две лица и средна телесна повреда на трето.

Филип уби с колата си 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов край с. Лесидрен на 11 август м. г. Приятелката на двете деца, Петя Божкова /на 15 г./, има късмет и оцеля само със счупена предмишница и подбедрица.

Подсъдимият се е опитвал да помогне сред трагедията, но е било непоправимо късно. Сериозно би се отразило на присъдата му твърдението, че нелегална автогонка е в основата на инцидента. Ако това бъде доказано, то Филип го очакват от 3 до 10 години затвор. Досега той бе под домашен арест. Мярката му за неотклонение бе променена след изтичането на законовия двумесечен срок за постоянно задържане под стража в досъдебното производство. Същевременно в родното му село Лесидрен бе пусната подписка за оневиняване, която предизвика бурни негативни реакции. Съученици на Велислава от Троян пък направиха акция с черни фланелки и призив „Пазете децата на пътя“.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s