Ловешкият „Литекс“ ще заведе дело срещу БФС

 

gerenaИзпълкомът на БФС потвърди вчера изваждането на „Литекс“ от А група на своето днешно заседание. Сега отборът ще има право да започне участие в Б група от следващия сезон. В същото време „Литекс“ запазва правото си да продължи участие в турнира за Купата на България, където се класира на 1/2-финал.

 

Вторият тим на ловчалии пък ще продължи участието си в Б група, където в момента е на 14-то място.
Причината за тежкото наказание на „Литекс“ е изваждането на отбора от мача с „Левски“ в София на 12 декември. Още преди Нова година Дисциплинарната комисия към БФС реши да извади клуба от елита, а това бе потвърдено и от Апелативната комисия, заради ясните разпоредби в нормативните документи на футболния съюз за подобни случаи.

Часове след заседанието на Изпълкома, от ловешкия клуб заявиха, че обмислят да заведат дело срещу БФС.
„Няма да се примирим с тази неправда. Това е тежък удар срещу един винаги коректен и изряден клуб, срещу състезателите, голяма част, от които са национали, срещу най-добрата школа за таланти, срещу цял град“, се казва в обръщение на „Литекс“, откъдето допълват, че ще предприемат необходимите правни и административни действия в търсене на справедливост „в следващи и по-висшестоящи съдебни инстанции, наши и международни“.
„Обмисляме да заведем дело срещу БФС за пропуснати ползи от това тяхно решение. При всички положения ще се борим докрай“, добавят от клуба.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s