РЗИ – Ловеч: Температурата в отделението по хемодиализа е в нормата – 22,5 градуса

stud 1Във връзка с пореден сигнал за ниски температури в отделение по хемодиализа в МБАЛ Ловеч, на 27 и 28 януари са извършени измервания на микроклимат в работна среда, съобщи РЗИ Ловеч.

Проверени са температура на въздуха, относителна влажност на въздуха и скорост на движение на въздуха в малка и голяма зала за диализа със средства за измерване с валиден калибрационен статус.
Измерената температура и в двете зали е 22,5ᵒ при норма 18-24ᵒ съгласно изискванията на Наредба № 3/2013 г. за утвърждаване на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболнични инфекции, а относителната влажност и скорост на движение на въздуха, съответстват на изискванията на Наредба № РД – 07 – 03/2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места.
Припомняме, че по сигнал на един пациент (на снимката) преди две седмици, когато имаше много ниски температури, няколко телевизии направиха тревожни репортажи за МБАЛ Ловеч.

През периода 25.– 29.01.2016г. сътрудниците на Дирекция ОЗ, отдел ДЗК при РЗИ – гр. Ловеч извършиха 48 проверки на обекти с обществено предназначение на териорията на Ловешка област, от които на 30 детски и учебни заведения. Издадени са две предписания на СУ „Васил Левски”, с. Черни Осъм и на ПГ по туризъм „Иван Марангозов”, гр. Априлци за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с ремонтни дейности.
Контролът на забраните за тютюнопушене през периода е извършен в 90 обекта с обществено предназначение-заведения за хранене и развлечения, детски и учебни заведения, лечебни заведения, комунални обекти. Издадено е едно наказателно постановление на физическо лице в размер на 300 лв.за тютюнопушене в затворено помещение, установено през предходната седмица.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s