Матроси ще маршируват през Ловеч в петък, 26 февруари

matrosiМатроси ще маршируват през Ловеч в петък, 26 февруари, съобщи пресцентърът на общината. Така Ловеч се включва в отбелязването на 135-годишнината на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – Варна, като общината ще посрещне представители на морската ни столица. Прогнозата обещава слънчево време, така че ловчалии ще могат да наблюдават шествието.


Пресконференция на Началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ от 12.00 часа в залата на Общинския съвет – Ловеч. По предварителна информация ще присъстват комодор Коста Андреев, заместник-командир на Военноморските сили на Р България, капитан първи ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров – началник на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, и капитан първи ранг доц. д-р Калин Калинов – заместник-началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” по учебната и научна част.
Гостите ще имат срещи с областния управител на област Ловеч и кмета на Община Ловеч. В 16.00 часа военната делегация ще положи венци на паметника на Тодор Кирков, а веднага след това започва тържественото шествие на членове на Асоциацията на възпитаниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – Варна, което ще завърши пред театъра. От 17.30 часа е тържественото събрание-концерт.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s