Дарители помагат на безработна от Радювене, която скри за пет дни смъртта на родителите си

raduvene mariika

Дарители от цялата страна помагат на безработната Марийка Вълева Маринова (60 г.) от село Радювене, община Ловеч, да преживее зимата, тъй като е без пенсия. Нейната съдба и поведение през студените дни на януари станаха известни в цялата страна чрез медиите.


Пристигат парични преводи по 100 -200 лева на нейно име, може би общо сумата наближава 2000 лева, съобщи кметът на ловешкото село Венцеслав Банчев. Отделни доброжелатели дойдоха до село и лично дариха суми, допълва младият кмет.
„Още в началото, щом се разчу за Марийка, една фирма подари на жената печка и палети за отопление. Имахме известни трудности с изплащането на някои записи, тъй като я пишат Мария вместо Марийка, както е по лична карта“, уточни Банчев.
На 12 януари т.г. стана известно, че родителите на Марийка Маринова са починали от измръзване в дома си. Дъщерята в продължение на пет дни крие за смъртта на Вълчо Дишев (87 г.) и съпругата му Дона (86 г.). Семейството живеело с пенсиите на възрастните. После дъщерята остана без средства, тъй като от 15 години е безработна и не е регистрирана на селския адрес.
Когато случаят нашумя, мнозина, включително и Община Ловеч, помогнаха на бедната жена.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s