Отбелязаха Осми март във Владиня, Горан и други села

vladinqЖените от село Владиня, община Ловеч, празнуваха Международния ден на жената, съобщи Даринка Димитрова – секретар на НЧ „Съзнание-1913г.“.  Присъстващите на тържеството бяха поздравени от секретаря на читалището и от кмета на селото г-н Тодор Тодоров. Последният подари на всички дами красиви цветя и подаръци за спомен от хубавото тържество.

 

Международният празник на жената беше отбелязан нетрадиционно от НЧ „ Христо Ботев – 1927 г.” – село Горан. Едни от най- възрастните жени в селото, баба Пена и баба Петранка, бяха посетени от ръководството на културната институция, както и от кмета на селото. Бабите бяха поздравени лично по случай празника, с благопожелания за здраве и дълголетие.

Не липсваха традиционните цветя и осмомартенски подаръци. Желанието на участниците в тази инициатива беше всяка жена да бъде зачетена и уважена на този ден. Празникът продължи с тържество, което беше наситено с много песни и музика. Цялото ръководство на читалището и кметството отправиха своите поздрави и пожелания за много щастие, късмет и обич на всички жени и техните семейства.

Празникът на жената бе отбелязан и в други села от общината.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s