Пускат обществената поръчка за магистрала „“Хемус“ през м. май

l pОбществената поръчка за магистрала „“Хемус“ ще започне през месец май. Това съобщи пред Канал 3 министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя обясни, че прекратяването на обществената поръчка е било законообразно.

Заради това, че магистралата не може да бъде финансирана с европари, трябва да се направи препроектиране. За да поевтинее строителството на магистралата се налага някои отсечки да бъдат построени като скоростен път. Оптималният вариант е да отпаднат поне 2-3 тунела, за да падне цената. Иначе ние трябва да направим 4 виадукта като „Витиня“, което ще излезе твърде скъпо, обясни Лиляна Павлова.

През май стартира процедурата за фирмите, желаещи да поемат строителството. Срокът за подаване на предложенията е 45 дни. В края на лятото или в началото на септември офертите ще бъдат разгледани, за да започне строителството през следващото лято, поясни Павлова.

Тя обърна внимание на еко организациите, които саботират строителството на магистрала „Струма“ при Кресненското дефиле.

Има лобистки интереси на еко организации, които скачат срещу строителството на “Струма“

„Природозащитниците изкарват пред Европа, че ние едва ли не ще унищожим гущерите и пеперудите през Кресненското дефиле, сякаш сега не минава пак през там целия международен транспорт и стотици ТИР-ове всеки ден. Може би някой да иска да построи един скъп тунел, като спечели още 1 милион, но дано не съм права“, каза още Павлова.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s