„Бонмикс“ с диплома от изложбата „Агра 2016“ за витаминна смес

1_BONMIx

Ловешката фирма „Бонмикс“ ЕООД е носител на диплома от Международната селскостопанска изложба „Агра“ 2016 на Пловдивския панаир.

Наградата е за витаминно-минералната смес „Лизалик“, победител в конкурса за иновации, раздел „Животновъдство“, съобщи общинският пресцентър.
Това стана ясно по време на посещение на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и председателя на Общинския съвет Петър Цолов във френско-българската фирма „Бонмикс“ ЕООД в петък. Те бяха посрещнати от собственика д-р инж. Любомир Драганов и управителя д-р Илия Крачунов,
Домакините представиха широката дейност на фирмата, специализирана в за производство на храни за животни и добавки за фуражи. Един от основните продукти по собствен оригинален лиценз е добавката „Сънпро“ – протеинова суровина от растителен произход, която се продава в десетки страни като алтернатива на соевия шрот.
Гостите разгледаха научната лаборатория и производствената база, в която процесът е автоматизиран и компютъризиран. Основна суровина за производството е слънчогледовият шрот – вторичен продукт от маслоекстракционните предприятия.
Приятно съм изненадана от сериозната научна и производствена дейност, която се развива тук в Ловеч, сподели Корнелия Маринова.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s