Ловеч с най-оригинален щанд на туристическото изложение във Велико Търново

nagrada V T 3Община Ловеч е носител на наградата за най-оригинален щанд на ХIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм” (14 – 17 април) във Велико Търново, съобщи общинският пресцентър. Наградите бяха връчени на официална церемония в читалище „Надежда-1869“ в събота, 16 април. Отличието бе прието от представителя на общината Евдокия Попова.

nagrada V T 4
На откриването на изложението на 14 април във Велико Търново присъстваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов. Отличието е важен знак за възходящото развитие на културната политика на нашата община.
На щанда на Ловеч всеки ден имаше представители на занаятчиите от Покрития мост. Те посрещнаха над 550 гости, в т.ч. руснаци, виетнамци, индонезийци, които също имаха щандове на изложението.
Сериозно ловешко участие имаше и на 12-тия Международен фестивал за туристически филм „На източния бряг на Европа“ в рамките на изложението, където общината участва с филма „Паметта на реката“. Творбата бе номиниран в категория „История и култура“. Във фестивала участват 90 филма от 23 страни, а номинациите бяха 41.
С традиционната награда „Асеневци“, която Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението, бе удостоен Етнографски музей на открито „Етър“, Габрово. Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2015 година получи Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“. Гран При 2016 на Международния фестивал на туристическия фестивал „На източния бряг на Европа“ журито присъди на продукцията „Турция домът на тюркоаза“.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s