Кога и къде са абитуриентските балове 2016 в Ловешка област?

бал

Разнообразни са предпочитанията на дванадесетокласниците за предстоящите балове, сочи проучване на НГ. Ако в Ловеч няма кой знае какво отклонение от традицията, то в някои градове дори няма да има бал. В други училища пък директорите са забранили т.нар. „втори балове“ извън Ловеч, тъй като е имало „издънки“, казаха наши източници.

Първи в Ловеч са абитуриентите от СОУ „Тодор Кирков“, СОУ „Св. Климент Охридски“ , ПГМЕТ и Гимназията по кожарство (ПГКОХТ), които ще празнуват заедно на 22 май, неделя, в ресторант „Ловеч“. Там са планирали да бъдат и повечето училища, тъй като това е най-големият ресторант в областния град. Тези школа са заедно, тъй като числеността позволява.

Балът на ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“ по традиция е на 24 май, а Природо-математическата гимназия ще празнува на 25 май – все в същия ресторант.  Единствено Професионалната гимназия по ветеринарна медицина ще празнува в парк-хотел „Стратеш“ на 22 май.  ПГИТУ  се събират  на 26 май в ресторант „Ловеч“ .

Дори училището в Летница СОУ „Бачо Киро“ идва на 26 май в ресторант „Ловеч“, явно в родния град е скучно. В  Априлци са местни патриоти –  Професионалната гимназия по туризъм ще се събере на 27 май в ресторант  „Център“ в Априлци.

Луковитското СОУ „Алеко Константинов“ празнува на 24 май в хотел“Дипломат Плаза“ в Луковит. Обаче ПГСС „Сергей Румянцев“ няма да провежда абитуриентски бал. Изпращането на випуска се състоя на 13 май в училището.

Завършващите от тетевенското СОУ „Георги Бенковски“ ще вдигнат чаши на 24 май в хотел „Еница“ – Тетевен, а ПГГСД „Сава Младенов“  – на 21 май в ресторант „Здравец“.

Бъдещите планински спасители от СОУ „Васил Левски“ в село Черни Осъм ще ходя от 25 до 27 май до курорта „Албена“  в хотел „Витапарк“.

Троянските училища са се разпределили около 24 май в централните ресторанти,  като  „България“ (СОУ „Васил Левски“ и СОУ „Св. Климент Охридски“ на 24 и 23 май), „Троян Плаза“ (ПГМЕТ на 21 май),“Шато Монтан“ – Троян“ (НГПИ на 21 май).

Завършващите от училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Угърчин  на 23 май са в местния ресторант „Виктория“, а в Ябланица    СОУ „Васил Левски“ завършващите ще са на 25 май в Зеления парк.

Проучването сочи, че някои абитуриенти правят дефилета като модни ревюта, други – не. Пищност и скромност се редуват закономерно през годините. Предстои да видим с какво ще ни зарадват младежите тази пролет. (НГ)

 

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s