На 26 май РБ решава за президентските избори

На заседанието си на 26 май Реформаторският блок ще решава дали да издигне своя кандидатура за президентските избори или да сформират работна група за обсъждане с ГЕРБ на единна дясноцентристка кандидатура, която да се противопостави и да спечели изборите срещу очертаващата се лявоцентристка коалиция.

Това съобщи в Ловеч съпредседателят на парламентарната група на РБ и зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски, цитиран от БНР.

Той коментира изявлението на Росен Плевнелиев, че няма да се кандидатира за втори президентски мандат, като изрази съжаление за решението му.

„Особено по отношение на евроатлантическата му линия, аз лично съжалявам, че той не е сред обсъжданите имена за евентуален кандидат за бъдещ президент, защото наистина направи доста. Разбира се, оценявам като грешка подхода на част от колегите от РБ да му помогнат да събере кураж, за да се кандидатира. Очевидно това не беше най-добрият начин и реакцията на г-н Плевнелиев беше достатъчно категорична“, заяви партийният заместник на Меглена Кунева

Преди месец като лидер на ДБГ самата Кунева каза, че Зеленогорски е много подходящ с качествата си за президент. В коментар на това той посочи, че за себе си ще вземе решение, когато види Реформаторския блок единен.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s