Спортна фиеста на „Стратеш” събра над 150 деца и младежи

13268591_1179638138737458_8450398897717381217_oЗа втора поредна година сдружение „Екомисия 21 век” проведе спортен празник по случай Деня на българския спорт 17 май. Събитието се състоя в парка „Стратеш” и събра над 150 деца и младежи от различни ловешки училища.


Началото бе дадено с маратон по бързо ходене, в който се включиха 40 млади ентусиасти. Победата спечели ученикът Преслав Николаев Томчев, а негови подгласници станаха Даяна Додева и Алексей Димитров. Спортната фиеста продължи с импровизирана щафета, в която се включиха 7 отбора от по 4 участници. Победител стана отборът, съставен от Николай Павлов, Василена Велева, Сашо Стоянов и Вадислав Вълов. Кулминацията на спортното шоу бяха поредицата забавни игри, които донесоха страхотни емоции на децата. Сред тях – скачане в чували, теглене на въже, топка в кръг, топка над реката, народна топка и др. В ролята на аниматори и съдии влязоха местните доброволците на сдружение „Екомисия 21 век” и доброволците от Европейската доброволческа служба Юстина Скрупските (Литва) и Федерика Граси (Италия). Двете са в Ловеч като участници в международния проект „Свеж живот” и останаха впечатлени от ентусиазма на децата и тийнейджърите в Международния ден на предизвикателството.
Събитието се проведе с подкрепата на Община Ловеч, а цялостната организация бе осъществена с много ентусиазъм, желание и старание от доброволците на „Екомисия” Севделин, Мирослава, Мартин, Митко, Яна, Десислава, Даяна, Георги, Симона, Северина, Тоника, Пресияна, Федерика и Юстина.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s