На 24 май в Ловеч наградиха и ученици заедно с учители за успехи в образованието (Галерия)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Най-българският празник в Ловеч

За първи път на 24 май в Ловеч наградиха и ученици заедно с учители за успехи в образованието и издигане престижа на училището. Това стана на тържество пред катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града, където се стекоха колоните от всички училища и детски градини, както и от Техническия колеж.


Церемонията по връчване на ежегодните персонални награди в областта на образованието и възпитанието бе съпроводена с много музикални изпълнения, народни танци и балет.
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е дълбоко врязан в паметта ни с възраждащата сила на пролетта, с дъхавите цветя и венци, които още от деца вием около портретите на светите братя Кирил и Методий, каза в словото си кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която да поздрави присъстващите с най-българския празник.
„Искам да кажа на младите хора – единственият начин да вникваш в смисъла на ставащото, е да четете книги. Всякакви книги – романи, разкази, есета, вестници. Да ходите на театър, на кино, на концерти. Защото четенето, съпреживяването увеличават възможностите на ума и чувствата“, изтъкна още кметът на Ловеч.
Заместник-кметът Венцислав Христов връчи новоизработения плакет с лика на Светите братя Кирил и Методий на 13 избрани ученици.
Това са Ралица Минкова, 7 клас, ОУ „Васил Левски“, Моника Иванова , 7 клас, ОУ „Христо Никифоров“, Бетина Иванова, 7 клас, ОУ “Проф. Димитър Димов“, Владимир Живков, 7 клас, СОУ „Св. Климент Охридски“, Лидия Генова, 7 клас, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Никита Костова, 8 клас, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Лили Цветанова, 11 клас, ПМГ, Стела Цакова, 11 клас, СОУ „Тодор Кирков“, Ивелин Георгиев, 12 клас, ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“, Димитър Кючуков, ПГМЕТ, Диян Петков, ПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“, Саня Александрова, ПГКОХТ „Марийка и Маринчо Караконови“ и Маруся Адрянова, ПГИТУ.
После Корнелия Маринова връчи барелефа „Св.Св. Кирил и Методий” на учителите Росица Панчева Христова от ОУ „Васил Левски“, Соня Иванова Денчева от СОУ „Св. Климент Охридски“, Милена Петрова Кирацова от ОУ „Христо Никифоров“ и на Татяна Тодорова Морова от ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“.
Сред официалните лица на празника бяха още народният представител Антон Долапчиев, зам.-областният управител Георги Терзийски, Еленко Начев, началник на РИО, зам.-кметове на Община Ловеч. Тържеството привлече много граждани, които се наслаждаваха на хубавия празник и аплодираха изпълненията.
От 11,30 часа в приемната на кмета в Бароковите къщи имаше прием по повод 24 май.
В 17,30 часа започнаха „Празничните музикални хоризонти” с изпълнения на поп, рок и класическа музика в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.”

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s