Български графити художници рисуват по НДК сцена от сериала „Изгнаник“

 

IstanbulСофия вече е част от международния арт проект на открито, който предшества световната телевизионна премиера на сериала „Изгнаник“ първо по FOX.

Петима от най-известните български графити художници – 140 Ideas, Esteo и GOAT рисуват на живо върху огромно пано 7 (ширина) х 24 метра (височина) на фасадата на НДК. Те пресъздават в реална градска среда сцена от комикса на световноизвестния Робърт Къркман и Пол Азасета, на който е базиран сериалът „Изгнаник“. На специално инсталирани пана рисуват финалистите в графити конкурса „Моят любим комикс“. Предвидени са стотици награди за всички дошли на място, за да станат част от събитието, а онези, които се престрашат да влязат в къщата на Изгнаника, ще попаднат и в сцена от сериала. Събитието продължава и утре, на 29 май (неделя), мястото е НДК (откъм пилоните).
Скелето тежи 5 тона, високо е 14 етажа, а за изрисуването на сцената от комикса ще бъдат използвани 300 флакона боя (120 литра).

Вече повече от сто фенове се престрашиха да влязат в стаята на „Изгнаник“ и да левитират. Снимките, в които те стават част от сцена в сериала, се качват във Facebook страницата на събитието „Комикс на открито“

Онлайн платформата на проекта е OutcastArt.tv – там до 3 юни ще се разкрият всичките 12 сцени от комикса в градовете, които участват в проекта по цял свят – Берлин, Истанбул, Джакарта, Куала Лумпур, Лондон, Манила, Сингапур, София, Стокхолм, Сидни, Загреб и Неапол.

Анета Деевска-Рангелова

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s