Архитекти обсъждат екологичното законодателство

Минчо Петков

Минчо Петков

Главният архитект на Община Ловеч Минчо Петков през последните дни участва в поредица важни срещи. Вчера той се включи в дискусия на главните архитекти на общините в областите Плевен и Ловеч, която се състоя в Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен.


Срещата бе посветена на прилагането на екологичното законодателство, като са разгледани изменения на Закона за опазване на околната среда, изискванията за процедурите по оценка на въздействието, екологичната оценка на плановете, оценката на съвместимостта на инвестиционните предложения с опазването на защитените зони, издаването на разрешения за строеж по Закона за устройство на територията. В дискусията участваха 17 главни архитекти и служители от 14 общини. Обсъдени са конкретни казуси във връзка с прилагане на екозаконодателството.
Днес в кабинета на кмета на Община Ловеч арх. Минчо Петков участва в обсъждането на избор на терен до Деветашката пещера, където ще се изгражда православен параклис. Идеята е на ловчанския митрополит Гавриил, тя е подкрепена и от кмета Корнелия Маринова. Всички присъстващи в срещата решиха да обединят усилията си, като първата стъпка е Общината да изготви Подробен устройствен план (ПУП).
Деветашката пещера е обект, който заради колонията от прилепи попада по закрилата на Споразумението за опазване на европейските видове прилепи – EUROBATS. Затова строителството ще е далече, преди моста към пещерата, в района на паркинга. Там има възможност и за определяне на терени и за построяване на къщи за гости, стана ясно от работната среща.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s