Кметът на Ловеч поздрави завършващите ученици в Езикова гимназия

ezikova 5

„Пред Вас се открива по нов начин светът – след като имате дипломи от Езиковата гимназия в Ловеч, той е като светъл и широк път. За много въпроси досега решения вземаха вашите родители, учители и директорът. Отсега тази привилегия, но и отговорност, се пада на Вас лично. Надявам се наученото, споделеното, преживяното в учебните стаи да Ви бъде полезно и приложено успешно за в бъдеще.“


С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави и връчи дипломите на първата паралелка -12 А клас, в двора ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“. Там точно в 12 часа на 15 юни се състоя тържествено връчване на документите на випуск 2016 г.
Тържеството откри директорът на учебното заведение Радослав Хитов, който изрази задоволството си от успехите на своите възпитаници.
Известната Езикова гимназия тази година има 182 завършващи ученици в седем паралелки, от тях 16 възпитаници са отличници. Първенец на випуска е Лиляна Владимирова Цанова от 12 Г клас, с английски език.
В словото си кметът Корнелия Маринова припомни още, че точно на този ден, 15 юни през 1914 г., е роден малко познатият Александър Муратов – български поет и преводач. Той е завършил педагогическо училище в Ловеч през 1932 г., а после учи в парижката Сорбона. Завръща се в родината и става една от значимите фигури в културния живот, като превежда и твори у нас. Кметът Маринова подчерта примера на тази универсална личност и призова младите също като него да работят за родния край.
На церемонията в ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“ присъстваха още областният управител Ирина Митева със своя заместник Георги Терзийски, ловчанският митрополит Гавриил, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев и други.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s