Мечове и стрели мятат на крепостта в Ловеч (галерия)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мечове и стрели мятат на крепостта в Ловеч, съобщиха от общината. При голям интерес днес започнаха демонстрациите в средновековния лагер, който е изграден от в Ловешката крепост. Въпреки горещината, стотици граждани с децата си се изкачиха предиобед на хълма над Ловеч, за да се потопят в атмосферата на миналото.


Кулминацията е битката между българи и византийци, като преди това има въвеждаща беседа. От нея се разбира, че по онова време някои народи и племена често са били наемни войски.
Посетителите могат да видят и различни битови сцени, както и ритуали от Средновековна България. Изложени са кухненски пособия и кулинария от онези времена. В музея под открито небе може да се пипне бойната екипировка, както и да се стреля с лък.

Лагерът е по повод 829 г. от сключване на примирието между България и Византия и началото на Втората българска държава. Организатори са Община Ловеч и сдружение “Чигот“ от Варна. Тази вечер, 18 юни, от 21 часа в крепостта има безплатна прожекция за ловешките ученици на филма „Ловешката крепост разказва…“.
Утре лагерът ще работи от 9.00 до 18.30 ч.

Както е известно от историята, през 1187 г. след битка при ловешката крепост византийският император е принуден да сключи мир с братята Асен и Петър. Този акт се възприема като начало за възстановяване на българската държава и начало на Второто българско царство, което е продължение на Първото българско царство.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s