Кръгла маса за местната власт и социалната икономика в Ловеч на 4 юли

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кръгла маса за ролята на местната власт в социалната икономика ще се състои в Ловеч на 4 юли, понеделник, от 10 часа в заседателната зала на Общинския съвет. Припомняме, че първоначално тя бе обявена за 5 юли, вторник, но се наложи да бъде изтеглена ден по-рано.

Цялата тема е „Ролята на местната власт /общините/ за развитието на социалната икономика и социалното предприемачество – опит, практики и предизвикателства“.

Кръглата маса се организира от Икономическия и социален съвет на България/ИСС/ и община  Ловеч в сътрудничество с Министерство на труда и социалната политика /МТСП/.

Сред участниците са Икономически и социален съвет, МТСП, кметове и представители на общините Ловеч, Тетевен, Троян, Летница и др.,  Ще участват и социални партньори и неправителствени организации, както и представителите на медиите.

Програмата включва:

  1. Позициите на Икономическия и социален съвет относно социалната икономика и социалното предприемачество.
  2. Държавната политика за развитието на социалната икономика и социалното предприемачество.
  3. Възможности за финансиране на социалното предприемачество по Програмата за развитие на човешките ресурси.
  4. Опитът на община Ловеч в развитието на социалната икономика и социалното предприемачество.
  5. Дискусия   за ролята на местната власт за развитието на социалната икономика и на социалното предприемачество  – с участието на кметове и представители на други общини и останалите участници в кръглата маса.

Една от целите е Министерство на труда и социалната политика да представи какви законодателни промени предвижда в областта на социалната икономика и нейното финансиране, както и какви са възможностите на общините да бъдат включени в съответните промени и финансирания.

Другият основен момент е представянето на мнението и позициите на местната власт относно ролята на общините за развитието на социалната икономика и необходимите в тази връзка законодателни и други промени. На кръглата маса ще се представи опитът и добрите практики, както и  позиции по разискваната тема.

 

Надяваме се на активен обмен на идеи и на следващи стъпки за дискусии по проблемите на развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в общините.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s