Читалището на Йоглав спечели Голямата награда на „Усукано по килифарски”

YOGLAV KILIFAREVO

Народно читалище „Пробуда 1926 г.” с. Йоглав представи община Ловеч на Втория национален конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарски” на 27.08.2016 г. в гр. Килифарево.

Самодейците от фолклорна група „Югла” с ръководител Еленка Щерева участваха с пъстра хумористична програма, която впечатли професионалното жури и всички присъстващи. Програмата включваше весели песни, закачливите изпълнения на Георги Линджов със съпровод на тамбура и разиграване на кукли, хуморески на 77-годишната разказвачка Даца Филипова, както и красиви автентични носии. Всичко това донесе на групата не само заслужени грамоти за участие, а и най-голямата награда – специалната награда на Кмета на гр. Килифарево за цялостно участие – диплом и парична премия.

Конкурсът се организира от НЧ „Напредък 1884”, Община Велико Търново и Кметство Килифарево и е елемент от програмата на празника на град Килифарево, който се провежда всяка година около голяма богородица /по стар стил/. Целта на конкурса е популяризиране, запазване и обогатяване на българската национална култура и традициите на българина чрез хумористични песни, танци, обичаи и речев фолклор.

 

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s