Изложбата от пленер „ДУВАРИ 2016“ в Ловеч се премести в галерията

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изложбата от пленер „ДУВАРИ 2016“ в Ловеч се премести в галерията, след като дъжд заля Янковата къща.
Откриването по традиция, за шести път, събира в Ловеч художници с картини от близо и далече, като творбите ще тръгнат по света като посланици на красотата и ще разнасят образите на нашия красив град.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Това каза при откриването на изложбата тази вечер кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя произнесе словото си минути преди дъжд с лека градушка да се изсипе върху града и прекрои празничната програма за 22 август – ден, в който отбелязахме 139 години от Освобождението на Ловеч.
Участници в пленера тази година са живописците Станимир Видев от Пловдив, Еслица Попова от Русе, Долорес Дилова от София, Николай Добрев и Валентин Стойчев , скулпторът Ваклин Василев и фотографът Дишко Добрев, всички от Ловеч. Те бяха представени от шефа на Художествената галерия Валентин Узунов.
На откриването дойдоха депутатът Антон Долапчиев, областният управител Ирина Митева, зам.-областният управител Драгомир Кавалски, заместник-кметовете Ивелина Радевска и Венцислав Христов, представители на творческата интелигенция.
Чрез подкрепата на подобни начинания Община Ловеч вижда една от своите задачи в изграждането на духовния облик на Ловеч, подчерта Корнелия Маринова. В тази задача участват още Съюзът на българските художници – представителство Ловеч, и Художествена галерия в Ловеч.
Множество ценители на изкуството продължиха да прииждат в Янковата къща, където е експозицията, и след края на дъжда.

Advertisements

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s