На Шести септември свеждаме чела в поклон пред делото на нашите предци

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Уважаеми съграждани!
Шести септември е национален празник, отбелязващ Съединение на Източна Румелия с Княжество България през 1885 г. Датата е важен момент от дългия път на възраждането на Родината за нов живот след Сан Стефанския мирен договор. Населението на Ловеч чрез най-възрожденската си част активно участва в този важен стремеж – стремеж към една нова и модерна българска държавност.


Ако може поне за миг да си представим колко бурни времена са били тогава. Ще видим важни обрати в живота на българите – от всички прослойки, от селата чак до двореца. Ще видим как бивши смъртни врагове се сдобряват в името на общия идеал за съединена България. Ще наблюдаваме една подготовка за революция чрез свалянето на генерал-губернатора в Пловдив. Така българите сме преодолели страха от Русия, мобилизирайки се за отпор срещу очаквано турско нападение. И сме поели съдбата си в свои ръце, отстоявайки собствен национален интерес.
На Шести септември свеждаме чела в поклон пред делото на нашите предци, които мъжествено защитиха целокупността на Родината! Трябва да пазим жива паметта за това дело! Днес не по-малко е нужно да работим за доброто на нашия народ! С мисъл, отговорност и визия за следващите поколения. Да работим заедно, за всички нас! Така, както работеха и милееха за България борците от Съединението!

Честит празник!

Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч
Петър Цолов, председател на Общинския съвет

Advertisements

One thought on “На Шести септември свеждаме чела в поклон пред делото на нашите предци

  1. Не само да сведете чела пред делата на предците ни. Направо трябва да ги УДАРИТЕ в“ПОДСКАЧАЩИТЕ“плочки на пешеходната зона,проекта за които зарязахте безотговорно и ги оставихте да ни пръскат с кал и мръсна вода.
    Някъде из сайтовете Ловешки прочетох едно много добро и пасващо за случая стихче. Припомням го „Работя с хъс
    за своя гъз!“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s